Projectbeschrijving

Aanzicht vanaf de Karel de Grotelaan

Duurzaam wonen in Genderdal

Wie graag op een duurzame manier wil gaan wonen, vindt een uitstekende plek in de wijk Genderdal in de gemeente Eindhoven. Daar gaat Woonbedrijf in samenwerking met Heijmans en van Helmond-Zuidam architecten 56 appartementen, 12 zorgappartementen en 14 rijtjeswoningen voor groene huurders realiseren.

De woningen en de appartementen worden energiezuinig gemaakt. Zo zullen ze bijvoorbeeld goed geïsoleerd worden, en de daken van de woningen en appartementen worden van zonnepanelen voorzien. Daarnaast is op het dak van het appartementencomplex een systeem te vinden die het mogelijk maakt om windenergie in een stedelijke omgeving op te wekken, op gebouwniveau en zonder horizonvervuiling (IRWES). Bij elk complex is er een daktuin en groene gevels gevestigd.

Dit alles is in samenspraak met de groene huurders gedaan. Hierbij staat de volgende vraag centraal; hoe kunnen groene huurders op een duurzame manier met elkaar en de overige bewoners van de Aireywijk gaan wonen. Mede dankzij de samenwerking tussen de groene huurders en woonbedrijf zijn er al enkele kenmerkende zaken meegenomen in de bouw. Bijvoorbeeld de daktuinen op de appartementscomplexen en het gemeenschappelijke appartement op de begane grond van het het middelste appartementscomplex. Om het fietsen in de wijk te stimuleren, is er een interne fietsenstalling gecreëerd in elk complex. Naast de groene huurders, denkt stichting De Bastide mee over het woon- en leefconcept van 12 appartementen voor jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis.

Er is dus veel ruimte om mee te denken in het vormgeven van de leefomgeving. Als dit project u aanspreekt kunt u contact opnemen met Woonbedrijf om u verder te laten informeren. Link: www.woonbedrijf.com